Diversitet og inklusion i klassisk musik – et treårigt tema på DKDM
Den klassiske musik rummer både tradition og nyskabelse. Såvel i forvaltningen af den klassiske musikarv som i skabelsen af nye værker og fremførelsesformer afspejler og fortolker den klassiske musikkultur sin samtid. Med projektet Diversitet og inklusion i klassisk musik ønsker DKDM at udvide blikket og rammerne for vores forståelse af, hvad den klassiske musik er og kan være. Dette sker gennem en fælles undersøgelse, som inddrager hele huset og vores samarbejdspartnere.
Igennem tre år i perioden 2021-2024 vil studerende og undervisere på tværs af faggrupper og årgange blive opfordret til at udforske temaet, ligesom temaet vil være synligt i koncerter, festivaler, indspilninger og workshops.
I projektets første år 2021-2022 afholdes en række workshops for undervisere og studerende, hvor vi i fællesskab undersøger, hvad temaet kan indeholde: fra den individuelle kunstneriske udvikling til udvikling af nyt repertoire, opdagelse af oversete værker og komponister og nye tilgange til det kendte repertoire. Resultaterne fra disse workshops danner baggrund for en plan for konkrete projekter og tiltag i den efterfølgende del af projektperioden.
Tovholdere for projektet er lektor og leder af FOKU Eva Hess Thaysen og lektor Anne Gry Haugland.